Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Jan Håfström – Hotel Eden

26 april 2019 12 maj 2019

Under 17 dagar i vår visas Jan Håfströms måleriska installation Hotel Eden i Liljevalchs skulpturhall.

Projektet är en sammanfattning av Håfströms dryga 50 år som nyfiken konstnär. I verken som presenteras finns hans speciella universum: det mest personliga, det lekfulla, tryfferat med rika doser av konsthistoriska referenser.

Hängande i en spektakulär rostig byggställning visas åtta dubbelsidiga målningar som på olika sätt sammanfattar Jan Håfströms konstnärskap. I målningarna samsas idoler som målaren Torsten Andersson med Håfströms sedvanliga tecken för sitt eget förflutna. Utställningen är att se som en hyllning till ateljén som en frizon där allt är möjligt, där nuet glider in i ett förflutet och vidare in i framtiden.

Jan Håfström (f. 1937), målare, tecknare och skulptör, debuterade redan 1966 och är en av vår samtids mest uppmärksammade konstnärer med ett otal utställningar i Sverige och utomlands bakom sig. Håfström har med outslitlig energi och nyfikenhet allt sedan 1960-talet ständigt hittat nya ingångar in i sin konst. Han rör sig outtröttligt, högt som lågt, runt bland barndomsminnen kopplade till symboliska utblickar i vår oroliga samtid.

Under 2000-talet har Håfström främst ägnat sig åt ett figurativt måleri i serieklingande sviter som bland annat återupptagit kontakten med en av barndomens stora hjältar, den gäckande dubbelnaturen Mr. Walker – alias Fantomen – som fungerar som Håfströms alter ego, som fadersfigur och som en bild av den skapande människan.

Öppet alla dagar kl. 11–17 under utställningsperioden.

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs

Djurgårdsvägen 60
Stockholm,11521Sverige

Du kanske också är intresserad av?

Vårsalongen 2024

Vårsalongen 2024

9 februari–
21 april
Liljevalchs Bergstenshuset
Ung vårsalong 2024

Ung vårsalong 2024

15 februari–
21 april
Liljevalchs Bergstenshuset
Stockholm konst gästar Liljevalchs+

Stockholm konst gästar Liljevalchs+

23 februari–
21 april
Liljevalchs+
Varukorg