Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Karin Alfredsson

17 december 2021 13 februari 2022

Under vintern visar fotografen Karin Alfredsson Norra Ishavet i filmrummet i Liljevalchs+.

Karin Alfredsson är en fotograf med dragning till orörd natur; det kan vara urskog i Jämtland eller, som i detta verk, ändlösa vatten och isvidder som fascinerar vid Nordpolen.

På spaning efter klimatförändringar pressar sig isbrytaren Oden upp genom vatten och is. Med på resan finns Karin Alfredsson som mönstrat på som fältassistent och som med sin kamera följer fartygets närmast osynliga rörelse framåt. Det brusar, det knakar, flaken klyvs, allt under det att naturen – den till synes oändliga – växlar sitt ljus. Det är vackert. Det är vemodigt.

Karin Alfredssons verk Norra Ishavet berör vår egen litenhet inför naturens mäktighet. Det stora i det lilla och däri en möjlighet till reflektion över vårt eget vara.

Filmen är 20 minuter lång och kongenialt ljud- och tonsatt av kompositören Sebastian Öberg, tidigare medlem i Fläskkvartetten.

Karin Alfredsson är född 1966 på Frösön i Jämtland och sedan 1989 bosatt och verksam i Stockholm. Hon är representerad på Moderna Museet, Statens konstråd, Stockholm konst och ett dussintal andra institutioner och har ställt ut i en lång rad gallerier och konsthallar runtom i Sverige. 2019 tilldelades hon Liljevalchs och Stiftelsen San Micheles nyinrättade Capristipendium.

Utställningen visas i Liljevalchs+.

Falkenbergsgatan 3
Stockholm,11521Sverige

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs+

Du kanske också är intresserad av?

Hjärtahjärna

Hjärtahjärna

15 mars–
29 september
Liljevalchs+
The Moon Will Not Stay Hidden Forever

The Moon Will Not Stay Hidden Forever

16 maj–
18 augusti
Liljevalchs+
Jenny Holzer

Jenny Holzer

4 juni–
31 augusti
Varukorg