Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Lars Lerin

18 maj 2018 9 september 2018

Välkommen in i Lars Lerins bildvärld, en värld skapad av vatten och pigment. Utställningen går mot sitt slut – på fredag håller vi därför öppet från 11.00 till 23.00.

Lars Lerin har de senaste åren befäst sin position som en av Sveriges mest älskade konstnärer. Det blir timslånga köer till hans utställningar och hans medverkan i olika tv-program har fått miljonpublik. 2016 fick han Kristallen-priset som årets tv-personlighet. 

Han räknas som Nordens främsta akvarellist men arbetar också i andra tekniker. Förutom utställningar på gallerier och museer i Sverige, Norden, Frankrike, Tyskland och USA, har han gett ut ett femtiotal böcker med text och bilder. Här berättar han om möten och miljöer från sina många resor men också om livet på hemmaplan. 

Lars Lerin är född 1954 i värmländska Munkfors, där han också växte upp. Han har studerat på Gerlesborgsskolan och Konsthögskolan Valand i Göteborg. Numera bor han på Hammarö utanför Karlstad. I Karlstad ligger också konstmuseet Sandgrund Lars Lerin, invigt 2012, där hans verk visas.

– Lerin är en tematiker. Det är lätt att följa hans biografiska resa genom motiven: Värmland, Lofoten, Egypten och Syrien, skriver Mårten Castenfors i utställningskatalogens omfattande förord.

– Utställningen på Liljevalchs är ett försök till koncentration på det som vittnar om passionen. Det vi sökt är besattheten, som påfallande ofta finner sin kropp i sordinerade stämningslägen, något som dock inte ska personifieras. Lerin må måla mörkt, men han är inte ledsen utan lycklig när han målar.

Till utställningen har också poeten och nyblivna Tranströmerpristagaren Eva Runefelt låtit sig fångas av Lars Lerins bildvärld
och i katalogen finns 22 nyskrivna dikter, poesi att avnjutas självständigt eller i dialog med målningarna.

Filmen här har gjorts av fotograferna Mattias Lindbäck och Alexander Dahl.

Utställningen pågår 18 maj–9 september. Öppet måndag till torsdag kl 10.00–18.00, fredag till söndag kl 11.00–17.00.
Entrépris: 80 kr , fritt upp till 18 år. Måndagar fri entré för alla.

Allmänna presentationer måndag–torsdag kl 11.00, 14,00 och 16.00, fredag–söndag kl 12.00 och 15.00. Gruppvisningar kan bokas måndag till söndag; för visningar kvällstid kontakta bokningen, bokning.liljevalchs@stockholm.se.

Förköp av biljetter kan göras digitalt och med direkt betalning.
Klicka här för att komma till förköp.

Öppet idag 11–17

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs

Varukorg