Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Vårsalongen 100 år

20 maj 2022 21 augusti 2022

I sommar sjösätter Liljevalchs den uppskjutna jubileumsutställningen Vårsalongen 100 år. Här visas en kavalkad av kända konstnärer från salongens generösa historia från 1921 till idag.

Vårsalongen är med sina dryga 100 år på nacken – i princip – landets äldsta obrutna utställningsformat. Sedan starten 1921 har den kommit att bli en kär och envis tradition som med tiden vuxit till en riktig folkfest. Jubileumsutställningen Vårsalongen 100 år visar ett axplock ur salongens digra historia och samlar cirka 200 konstnärer som någon gång debuterat eller just varit med på Vårsalongen.

I de tolv salarna bjuds det på ett härligt spektakel med allt från dåtidens mästare, Sigrid Hjertén, Einar Jolin och Sven X-et Erixson, till några av vår tids mest folkkära konstnärer som Lars Lerin och Lena Cronqvist. Givetvis med samma bredd och öppenhet i konstnärliga uttryck som kommit att utmärka Vårsalongens lyskraft – måleri, skulptur, video, foto och teckning, grafik, formgivning, hantverk och installationer.

Utställningen avslutad

Entréavgift

Besöksinfo

Liljevalchs

Rundvandring Vårsalongen 100 år

Följ med på en guidad tur genom jubileumsutställningen Vårsalongen 100 år och lär känna utställningen som satt Liljevalchs på kartan allt sedan 1921. Liljevalchs chef Mårten Castenfors leder rundturen och visar ett urval av de konstverk som finns att se på plats. Titta här!

Varukorg