Anders Gabrielsson

Anders Gabrielsson

Titel: 79. Angela

Teknik: Gicléetryck

Anders Gabrielsson

Den 9 november 2016 hade vi ett ovanligt kraftfullt snöoväder över Stockholm. På bara några timmar vräkte det ner massor av snö och människorna fick kämpa för att ta sig fram. Samma dag vann Trump presidentvalet i USA. Dessa händelser gav mig två nya inriktningar i mitt måleri, nämligen vintermotiv, varav tre var med på Vårsalongen 2018, och porträtt av statsmän där Donald Trump var den första. Och nu hänger Vladimir och Angela på Vårsalongen 2019. 

Mitt måleri är mest figurativt, men ibland släpper jag loss mitt inre i mina målningar. Jag vill uttrycka glädje och livslust och det finns alltid människor med i mina verk.

Efter ett långt yrkesliv som ekonom och CFO började jag måla 2011. Full av energi, glädje och livslust visste jag inte vad jag skulle göra med all tid som frigjordes när jag närmade mig pensionen. Till min och andras stora förvåning öppnades då ett fönster och jag upptäckte måleriet. Denna upptäckt gjorde mig helt besatt och sen dess målar och tecknar jag i stort sett varje dag. Och jag har aldrig varit lyckligare!

Någon konstutbildning har jag inte genomgått utan är vad man kallar autodidakt. Främst målar jag i akryl och gouache på papper. Utifrån mitt måleri gör jag en hel del grafiska tryck i upplaga, brickor, glasunderlägg, vykort m m.
Sedan många år bor jag i Bromma tillsammans med min fru Ingela. Mina fem barn är utflugna och jag har sex barnbarn. 

Hemsida: www.gallerianders.se 
E-post: agngabrielsson@gmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg