Oscar Gard Montán

Oscar Gard Montán

Titel: 83. Full sleeve

Teknik: Koboltmåleri på drejat glaserat porslin

Oscar Gard Montán

Samtliga fem vaser är drejade i porslin och handmålade med en blandning av kobolt, te och kåda från persikoträd enligt uråldrig kinesisk tradition. Därefter glaseras vaserna med en transparent glasyr och bränns i en reduktionsbränning i en gasugn till 1300 grader. 

Motiven är unikt för varje vas och på bilden visas verket ”Full sleeve”. Verket symboliserar en persons samlade historia genom tatueringar – kanske en kåkfarare, sjöman eller ”skön trendig person”. Den tänkta personen har skaffat tatueringarna över en längre tid, vilket återspeglas i valen av motiv som har varierat genom åren beroende på rådande trender och personens position i livet.

Mitt konstnärskap har kommit att kretsa kring barndomsminnen av populärkultur såsom serier, tv-spel och graffiti. Men även av mina iakttagelser av samtiden och hur den påverkar oss människor. Jag tittar även tillbaka i konsthistorien och använder mig gärna av konsthistoriska referenser i mitt skapande, baserat på ett narrativt och föreställande formspråk där varje verk berättar en historia. 

Oscar Gard Montán, född och uppvuxen i Göteborg.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg