Rickard Gullmander

Rickard Gullmander

Titel: 85. Fönstret

Teknik: Akryl på papper

Rickard Gullmander

Jag vaknar upp på morgonen och har aktivitetsdag, dvs jag får gå ut och hitta på något. Så tittar jag först på vädret genom fönstret. Burr. Kallt och snö. I rullstol är det inte helt enkelt på vinterhalvåret. Jag har beställt färdtjänst för en resa in till stan (Göteborg) för att plåta till konsten.

Jag är så tacksam att färdtjänsten finns. Det var Röda korset som började med den tjänsten. Henry Dunant som skapade Röda korset är en hjälte. Det är ett handikapp som drabbat mig, MS. Jag har stök i hjärnan också vilket gör att jag inte kan gå i vanliga skolor. Jag är schizofren. 

Min yngre bror som också är konstnär fann Artistlab Jag lär mig konsten via internet. Först en termin teckning, sedan två år akryl. Tidigare 1994 målade jag i olja utan skolning Ett halvår senare landade jag på KMS Katarina, Maria och Sofia psyk och slutade måla. Jag flyttade till Göteborg för att bli av med demonerna. Det gick väl så där. Jag mådde ganska bra och gick en termin teckning hos Folkuniversitetet. Efter några år gick jag en årskurs hos Gyllenkroken som är en plats för oss som har psykiska problem. 

Född 1966 🙂
Hemsida: rickardgullmander.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg