Björn Nordström

Björn Nordström

Titel: 166. Somewhere...

Teknik: Akryl

Björn Nordström

Björn heter jag och är 34 år. Jag är född och uppvuxen i Karlstad. När jag var mellan 10 och 13 år så tog jag några teckningskurser hos Folkuniversitetet. Utöver dessa kurser så är jag självlärd. Speciellt när det kommer till mitt målande med akryl. Jag använder mig bara av vatten och färg när jag målar, dvs inga medel som drygar ut torkningstiden och heller ingen airbrush.

Vad jag vill förmedla med min konst är en balansgång mellan något vackert och samtidigt något sorgfullt. Hopp och hopplöshet. En känsla som är nära melankoli. Samtidigt vill jag behålla verken väldigt neutrala och även hålla verken så avskalade och okonstlade som möjligt. Vilket gör att betraktaren själv bestämmer hur hen upplever verken utan att jag behöver styra till en specifik känsla. 

Jag får ofta höra att mina tavlor ser ut som foton, men jag strävar inte att bli någon fotorealist. För min del handlar det mer om att jag är väldigt noggrann och lite av en perfektionist. Så därför blir tavlorna så detaljrika.

Vill man se mer av min konst så finns jag på instagram: @bjorn_art samt hos Artely: https://www.artely.se/bjorn-nordstrom/
Kontakt: bjorn_nordstrom@hotmail.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg