Britt Bogårdh

Britt Bogårdh

Titel: 27. Rivningshotade Engströms magasin i Mörbylånga hamn

Teknik: Akryl på duk

Britt Bogårdh

Mitt motiv den här gången är ett magasin i Mörbylånga hamn. Det har använts för utskeppning av bönor, ärtor och säd. Huset har fascinerat mig genom åren och jag har målat det i olika grader av förfall och under olika årstider. På denna tavla ser man huset en regnig marsdag. 

Magasinets trä och bjälklag är i gott skick men framtiden är hotad av ett hotellbygge. Jag har även haft möjlighet att få komma in och fotografera den spännande inomhusmiljön vilket resulterat i ytterligare målningar. Allt finns kvar. Det ser ut som om arbetarna bara har rest sig och gått hem. Här står huset ensamt kvar och gråter.

Jag föddes 1951 i Kungsör men hamnade i Kalmar efter en uppväxt i Ängelholm och studier i Lund. Sedan jag gått i pension 2016 har jag äntligen tid och ork att ta upp ett intresse jag haft hela mitt liv. För mig är bildskapandet en njutning, en kamp med färger, en glädje och ett tvingande behov.

Jag vill oftast att mina målningar ska ställa en fråga, väcka en känsla eller fånga ett skeende. Det kan vara en fråga eller ett skeende på det globala eller det mellanmänskliga planet. Därför tränger sig ofta personer påstridigt in i mina bilder.

Fast ibland vill jag bara vila och roa mig med att låta bilden fyllas av linjer och färger.

E-post: britt.i.bogardh@gmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg