Annika Bergström

Annika Bergström

Titel: 26. The relentless being II

Teknik: Kolteckning

Annika Bergström

Under flyktiga ögonblick, precis innan solen går ner, kastas reflexer över rummen vars former förändras minut för minut. Precis som en människas historia, en människas bottenlösa insida, där en strimma av ljus plötsligt kan nå in i nya gömslen, får ljuset vardag och familjeliv att framträda som mystiska och melankoliska berättelser, strax innan hemmet läggs i mörker.

”The relentless being II”, är en av flera stora kolteckningar som jag arbetat med under 2018. Jag hämtar inspiration från mina privata fotografier, ögonblicksbilder som rymmer betydelser att starta en teckningsprocess i.

Jag är animatör med lång erfarenhet av handtecknad animation, vilket formar mitt konstnärskap. Rörelse, stillhet, snabbt och långsamt är begrepp som hela tiden prövas och omdefinieras i mitt konstnärliga arbete. Mitt tecknande har oftast utgångspunkt i någon form av dokumentation, t.ex. fotografi, ljud, video eller dagboksanteckningar.

Jag är född i Härnösand 1979, uppvuxen i Ångermanland och Värmland, och verksam i Stockholm. Jag har en MFA i animation från Stockholms Dramatiska Högskola.

Följ mitt arbete på instagram @annika_bergstroem
Hemsida: www.annikabergstrom.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg