Malin Desme

Malin Desme

Titel: 39. The Squirrel Walk Spring Edition

Teknik: Animation, 1:52 min

Malin Desme

Tanken är att man ska kunna hoppa in och börja titta var som helst i filmen eftersom den går som en loop, utan början och slut.

Inspirationen till ”The Squirrel walk spring edition” började hösten 2018 då jag fann små ekollonkapslar på marken. Jag fick associationen till små mössor eller hattar för ekorrar. Fascinerad av hur olika dessa kapslar såg ut, samlade jag ihop ett antal, sydde sedan små kuddar av sammet och siden för ”hattarna” att vila på. Dessa placerades sedan på en 90 cm lång sideninklädd ”catwalk”. Det blev ”The Squirrel hat fall collection”.

Jag tyckte hattkollektionen behövde kompletteras med något, vilket resulterade i filmen ”The Squirrel walk spring edition”. Som tur var hade jag fått tillgång till en Ipad med ett animationsprogram ett år tidigare (2017) – tack Johan! Så det blev en animering av ekorrar på en imaginär catwalk.

Ljudspåret, gjort i programmet Abeltone Live, är monotont, industriellt, har influenser från skräckgenren. En kontrast till det man ser på filmen.

(Tack alla författare, koreografer, filmskapare, tecknare, animatörer, dansare, skådespelare, musiker, uppfinnare, forskare, djur och natur, kort sagt allt som finns på jorden – ni är fantastiska inspirationskällor.)

Jag håller på med flera olika projekt samtidigt. Jag växlar till exempel mellan att skriva, jobba 3-dimensionellt, animera, teckna (bland annat serier) och måla.

Som exempel kan jag nämna ett pågående konstprojekt: 2015 startade jag med att sätta ut träaskar. Askarna är bland annat placerade i Kinesiska muren, på Svalbard utanför Longyearbyen och i ett kloster i Tibet. Lådorna är cirka 2×2×2 cm. De innehåller små ”mikrober/bakterier” gjorda i keramik samt min epostadress. Tanken är att någon ska hitta dessa och förhoppningsvis bli glad av ”bakteriekulturen” (och kanske höra av sig?). Mikroberna var med i utställningen ”Gränser” i Södertälje Konsthall 2016.

Jag bor i Stockholm och är medlem i Södertälje Konstnärskrets sedan 2004.

Hemsida: www.garcybarcy.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg