Margareta Säfström

Margareta Säfström

Titel: 216. Variant ”Morgondis”

Teknik: Silkscreen och akvarell

Margareta Säfström

Båda mina verk här på utställningen handlar om resor i fantasins värld …att resa i den mikroskopiska världen och föreställa sig hur det skulle kunna se ut att vandra där som människa. Tekniken jag använt mig av här, är silkscreen i flerfärgstryck och akvarell.

Jag är född och uppvuxen på Själagårdsgatan 8B i Gamla Stan, Stockholm. Flyttade till Värmland 1976 och bor nu tillsammans med min familj på Randviken vid Vänerns strand strax väster om Karlstad.

Jag har ateljé hemma, men tillbringar också mycket tid på KKV Grafik och Skulptur (Konstnärernas kollektiva verkstad Värmland). Där kan jag utöva de flesta trycktekniker och även arbeta med skulptur och brons. 

Jag är medlem i Värmlands Konstnärsförbund, KKV Värmland och Aquafint.
Mina bilder blir ofta berättande med idéer och intryck från resor, människor, natur och den mikroskopiska världen.

Som utbildad biomedicinsk analytiker inom mikrobiologi har jag studerat speciellt svamparnas och parasiternas mikroskopiska värld, som är en helt otrolig inspirationskälla vad det gäller former.

En period arbetade jag i Afrika och fick tillfälle att sova i tält ute i bushen. Att få höra de vilda djuren runtom under natten var väldigt speciellt. Ett minne som jag gärna återkommer till i mina bilder.

Hemsida: www.margaretasafstrom.se

Varukorg