Ulla Marika Bejrum

Ulla Marika Bejrum

Titel: 20. Går som en dans

Teknik: Olja på duk

Ulla Marika Bejrum

Om man ska måla något nytt motivmässigt kan man välja något som är någorlunda nutida.
Min sommarateljé i Rånäs i Roslagen ligger granne med garage och redskapsförvaring så det är lätt att plocka verktyg därifrån. Jag tänkte att verktygen skulle ha ett samband, d v s såg, yxa och morakniv hänger ihop som verktyg för att bearbeta trä. Verktygen har en lång historia och väl utvecklad form anpassad till människans händer och styrka och till sitt användningsområde.

Oljefärgerna har jag kämpat med på olika kvälls- och sommarkurser sedan ett femtontal år tillbaka. Jag är född i Nybro och utbildad landskapsarkitekt. Jag bor i Stockholm sedan 1980. I september 2018 hyrde jag Galleri Svea i Gamla Stan, Stockholm för en separatutställning.

Jag återanvänder dukar. Ju tjockare och skrovligare undermålning desto bättre och jag låter gärna slumpen hjälpa till när jag målar och låter undermålningen komma fram. Kompositionsmässigt har jag gett yxa, såg och kniv en rörelse i bilden. Jag har velat ge verktygen ett verkligt utseende i färg, skick och i naturlig storlek. Det är realism men inte fullt ut.

Den enkla träramen tycker jag är rätt i förhållande till motivet.

Signaturen är UMB, Ulla Marika Bejrum.
Välkommen till min hemsida https://ulla.pb.studio

Varukorg