Yvonne Kristina Lindvall

Yvonne Kristina Lindvall

Titel: 145. Mohammad

Teknik: Akryl

Yvonne Kristina Lindvall

Både som lärare och privatperson har jag mött många grabbar med namnet Mohammad, varför jag nu målat en serie om 21 tavlor för att skildra några av dessa möten. 

Redan som ung reste jag, mor och mormor till Tunisien och åt bland annat tonfisksmörgås uppe i Sidi Bossahid. En gång promenerade jag ensam i Sousse men omringades snabbt av många barn som försökte förklara att de gick med mig så att inget ont skulle hända mig. 

Jag har läst delar av Koranen som består av olika suror (kapitel) med mycket vacker poesi. Särskilt minns jag Solens sura. Detta är sålunda ingen målning av profeten utan en bild av en man jag minns från Tunis, och då jag målat ur minnet är det självfallet just mitt minne jag målat. Hela utställningen har jag kallat ”Mohammad, the average man”.

I princip har jag målat sen min mor dog 2009 och haft flera utställningar på Stockholms innerstadsbibliotek och vid Siljan. Jag målar på tema till specifika utställningar och tidigare konstevenemang har jag kallat livsträd, livlinor, påskmotiv och en del tavlor har sålts utanför Sverige. 
ag har 2014–2019 deltagit i Moderna museets kurs för kvinnor samt gått kortare konstkurser i Burträsk, Önnestad och Oskarshamn.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg