Angelica Olsson

Angelica Olsson

Titel: 256. Abstract Inquiries - The Rhomb

Teknik: Blyertsteckning

Angelica Olsson

“Abstract Inquiries” är en pågående serie av geometriska blyertsteckningar i gråskalor. Genom att återupprepa en enkel kvadratisk komposition, uppstår en oändlig uppsättning av variationer, samtidigt som en statisk och repetitiv rytm kvarstår. Jag betraktar teckningarna som stämningsavtryck som skulle kunna liknas vid korta atmosfäriska ljudlandskap. 

Geometrisk abstraktion löper som en röd tråd genom förhistorien, historien och vidare in i den digitala eran och samtidens uppbrutna, fragmentariska värld. För varje tid fylls det med olika betydelser och blir en projektionsyta för konst, arkitektur, politik, andlighet, religion och psykologi. 

Geometriska bilder balanserar mellan att vara dekorativa, konkreta och bara vara det de utger sig för att vara. Men ibland öppnar de upp en dörr till någonting ytterligare, en omvänd logik. Om det är ett meditativt, andligt eller undermedvetet rum, låter jag vara osagt.

Född 1978 i Stockholm, bor och verkar i dagsläget i Göteborg. Utbildad vid Nordiska konstskolan i Karleby, Finland (2000-2002) och därefter vid masterprogrammet i Fri Konst vid Konsthögskolan Valand (2003-2009).

Mer information: www.angelicaolsson.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg