Julia Levander Drew

Julia Levander Drew

Titel: 176. Apan

Teknik: Målad tygskulptur

Julia Levander Drew

Jag kanaliserar glädje och kreativitet i mina textilskulpturer och spelar ofta på kontrasterande karaktärer. På senare tid har min omsorg om natur och klimat fört mig närmare djurens rättigheter. Jag vill få människor att tänka på hur vi interagerar med djur och vår planet som helhet.

Jag är svensk men flyttade till Skottlands vilda och vackra högländer 2004 där jag bor med min man och två döttrar. Jag är självlärd textilkonstnär och klipper varje skulptur fritt, utan mönster. Mitt motto är enkelt: ”Jag gör vad jag vill”.
Skapandet är nödvändigt för mitt välbefinnande och jag har ofta runt 15 skulpturer på gång så jag kan jobba med den som inspirerar för stunden.

Apan är sydd på maskin och för hand av oblekt bomullstyg och är sedan målad med flera lager textilfärg avslutat med detaljer av bladguld. Ögonen är glas. Han har på sig en gammal, solkig cirkuskrage och en liten röd fez och är monterad som en äldre dragleksak men pinnen har gått igenom köttet och han blöder.
Vid första anblicken ser han ut att vara till förnöjelse men vid närmare betraktande får han oss förhoppningsvis att tänka på och diskutera vårt förhållningssätt till tillvaron.

Hemsida: www.charactersbyjulia.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg