Kerstin Larsson

Kerstin Larsson

Titel: 164. Metamorfos

Teknik: Tusch

Kerstin Larsson

Eftersom jag dagligen arbetar kreativt i mitt yrke och mestadels efter andras idéer och design har behovet av att uttrycka mitt eget skapande pockat på mer och mer.
Under de senaste åren har jag arbetat på att utveckla mitt eget skapande och uttryck, främst i tecknandet.
Bland mönster och former i vardagen hittar och inspireras jag av siluetter som utvecklas till en berättelse/ historia. Ur fläckar på golv, slitagemärken, pappersbitar, etc. ser jag figurer som ”vill” komma fram.
I verket ”Metamorfos” finns rymdhunden Laika, likväl som Kafkas ”Förvandlingen”. En grillad hund eller kanske en get? Bara fantasin och känslan bestämmer vad verket visar. Vad som hamnar på pappret vill jag ska väcka fantasin hos betraktaren.
Oftast arbetar jag med grafik stift, kol och blyertspenna. Ibland också med inblandning av tusch, både i form av penna och flytande. I detta verk har jag även använt mej av collage.

Sedan ett antal år, arbetar jag som attributmakare på Helsingborgs stadsteater.  Medlem i KKV Nordvästra Skåne och har en bildlärarexamen från Konstfack. Född 1960 i Hjärnarp, nordvästra Skåne och bor nu i Helsingborg.

E-post: teatron17@gmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg