Martha Ander

Martha Ander

Titel: 9. Tegelrör

Teknik: Fotografi på akvarellpapper

Martha Ander

Mitt namn är Martha Ander, jag är 68 år och bor i Stockholm

Mitt fotograferande är ett envist sökande efter något som jag tycker verkar intressant i omgivningarna. Kan vara i innerstan eller förorterna.
Jag låter slumpen avgöra åt vilket håll jag ska cykla. Samma sak gäller när jag kör min scooter på vår sommar och höst .
Kan tacka mitt fotointresse för att jag tog EU-moppekort vid 62 års ålder. Så fantastiskt härligt att kunna ta sej utanför Stockholm och komma ut i skog och mark!
Fotograferandet har också gjort mej modigare, jag utsätter mej på olika vis: att våga fotografera människor på stan, och att köra med min moped i Stockholmstrafiken så att jag kan ta mej i alla fall 10 mil runtomkring Stockholm. 
Det är alltid min nyfikenhet som driver mej framåt, det är alltid när jag har kört fel som jag hittar något spännande motiv.

Bilden Södermalm Stockholm är ett foto där jag fastnade för färgerna och  ytorna … en storstad men ändå inte.
Bilden Tegelrör är fotograferad på en fantastisk gård som heter Nässja Gård och ligger utanför Vadstena med de vackraste byggnader jag sett på Östgötaslätten. Det är rör som man förr använde när man täckdikade. Jag hade förmånen att få bo mittemot gården och passade på att fotografera så mycket jag kunde.

Betydelsefulla ord för mitt fotograferande:
känner mej fri
även besatt
beroendeframkallande upptäckarlusta
nyfikenhet
hitta udda platser
utmana mej själv
hitta poetiska rum
lustfyllda strapatser
renodla bildsinnet
hitta ytor och strukturer
mota rädslan

Jag finns på konstnärshuset.org, med länk till flickr.
Instagram: /marthaoander

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg