Raha Rastifard

Raha Rastifard

Titel: 277. The Truth has Aesthetics II

Teknik: Offsettryck på papper

Raha Rastifard

Jag är en persisk-tysk konceptuell konstnär som numera är verksam i Stockholm. Jag arbetar inom olika discipliner, alltifrån målning till rörlig bild, fotografi, teckningar, installationer, skulpturer och konstutsmyckning. Jag har en kandidat i fri konst från Nationella konstuniversitet i Tehran‚ två masters, den ena i europeisk och islamsk konsthistoria och den andra i iranska studier från Freie Universität i Berlin. Jag har även genomgått Projektstudier i fri konst för yrkesverksamma konstnärer i avancerad nivå på Kungliga Konsthögskolan Stockholm och studerat arkitektur på avancerad nivå där.
Jag har ställt ut i flera europeiska städer, bland annat på Victoria & Albert Museum i London i samband med min nominering till Freedom to Create prize och Pergamonmuseet i Berlin. Jag har även ställt ut i New York, Tokyo, Delhi och Shanghai.
Allt jag upplever i livet, alla rörelser inom och utanför mig tillsammans genererar den konst jag skapar. Att uttrycka mig konstnärligt är något väldigt personligt för mig och något jag ägnat mig åt sedan jag var liten. Jag är också väldigt influerad av litteratur och poesi, särskilt persisk poesi vilket jag är uppvuxen med, något som speglas i mina konstverk på olika sätt. I min lyriska konst skapar jag verk fulla av transkulturella, poetiska och historiska konstreferenser.
Min konst har ingen nationalitet, jag tror att konst inte erkänner gränser eller nationer, den kan färdas fritt. Jag tror mycket på interkulturalism, därför är mina konstverks budskap universella och kan resa fritt.

Varukorg