Izabel Lind Färnstrand

Izabel Lind Färnstrand

Titel: 194. Birth Sleep Sex Cease

Teknik: Väggmonterad gipsskulptur

Izabel Lind Färnstrand

Birth Sleep Sex Cease är en gjutning av ett använt lakan. Tygets rörelse och veck är dels från kroppslig närvaro, dels från avtryck av tunga klot. Skulpturen kommer ur tankar om sängen som plats, som böljande landskap där minnen stannar kvar och får utrymme att återupplevas. Både i form av drömmar där upplevelser kan återvända i sömnen och som betingad yta för trauma och utsatthet.

I mitt arbete återkommer jag ofta till temat tid och förgänglighet, då jag intresserar mig för hur vi människor förhåller oss till livet. Sängen är en plats många av oss både föds och dör på, där livet händer.
Mycket av min inspiration kommer därför från egna och andras upplevelser. Jag har tagit starkt intryck av stunden då nära och kära gått bort, av deras rädsla och oro. Konsten blir ett medel för att förstå och hantera rädslor, trauman och de större frågor vi alla möter.

Jag tog Masterexamen i Fri konst på KKH sommaren 2020 och idag arbetar jag med skulpturer i ett konstnärligt residens i Stockholm. Född 1991 i Västerås.

E-post: contact@izabellind.com
www.izabellind.com
+46729632973

Varukorg