Jörgen Moberg

Jörgen Moberg

Titel: 228. No more heroes

Teknik: Papper på kartong

Jörgen Moberg

Mitt sätt att arbeta.

Det känns som jag letar efter något, men jag vet inte vad? Jag klipper och skär i böcker, tidningar eller uppslagsverk och sätter kludd till en början på baksidan av de utskurna pappersfigurerna, innan jag bestämmer hur eller var delarna ska sitta. Jag prövar ofta större grupper av utskurna figurer var för sig, innan jag bestämmer hur de ska placeras i kompositionen eller i förhållande till varandra.

När jag väl bestämt och utformat perspektiv, proportioner samt sammanhang så använder jag till sist ett limstift som jag sätter fast pappersfigurerna med. Det lustfyllda i arbetsprocessen ligger i att sätta ihop eller byta ut betydelsen eller ändra förutsättningarna för de olika figurerna eller objekten i kompositionen. 

Det är spännande att ha det intuitiva som handledare och det är ofta oförutsägbart även för mig vad det blir för komposition, vad du som betraktare tolkar in eller hur de olika delarna i bilden samtalar. Jag använder mig naturligtvis av min erfarenhet, humor och mina färdigheter samt det undermedvetna som tar mig i handen och leder mig in i denna värld.

E-post: jorgenfranzvega@hotmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg