Leila Lagrèn

Leila Lagrèn

Titel: 174. Femmes du monde 2020

Teknik: Olja på duk

Leila Lagrèn

Jag har skrivit ett tidsdokument. Min målning ”Femmes du monde 2020” är inspirerad av Pablo Picassos verk ”Les Desmoiselles d´Avignon” från 1907. Min fråga är till framtiden: Vad har hänt på 100 år och hur kommer framtiden se på detta?

Kompositionen är en effekt av nuet. Pandemin är en del av historien, men även B.L.M, som ett smycke för framtiden, och en utarbetad sjuksköterska, och först en dam i lyx. Sedan kommer en kvinna som dansar, bakom Pride-färgerna, och de två afrikanska maskerna som visar rädsla. 
Den visar nutid och dåtid. Den anspelar på trafficking, prostitution och orättvisor i världen. Den är unik i sitt slag och det var den första på vägen som jag gjort.

Jag inspireras av mycket och tecknar mycket. Konst är kultur, och tålamod krävs för att forska omkring ett tidsdokument. Det är också ett symbolistiskt stilleben, barockt, vinet är feminism och klockan tiden som plötsligt stannar. Livet och döden. En övermogen banan the phallos. Jag jobbar vidare med nästa målning som också är speciell.

Min hemsida: www.leilalagren.Wordpress.com

Jag är konstnär och utbildad i dekormåleri och design. Det är en ständig resa. Älskar att måla och skapa, har en kreativ ådra och ett ständigt tänk att visualisera – porträtt människor djur natur arkitektur är så stort. 

Och så stolt att vara här på Liljevalchs vårsalong 2021 och glad.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg