Oscar Kaleva Karlsson

Oscar Kaleva Karlsson

Titel: 158. Konstnärsdrömmar

Teknik: Färg, spik, sågklinga och träutsmyckning på spillvirke

Oscar Kaleva Karlsson

De verk som jag har skapar består nästan enbart av virke hittat på gatan, i soprum och i containrar. På så sätt håller jag min arbetsprocess i ständig rörelse, jag stöter på mitt material när jag verkar i vardagen. Detta gör arbetet spännande då ett otippat fynd kan ta ett pågående verk i en helt ny riktning. Ibland får materialet samla damm men förr eller senare berättar det för mig vad som ska ske.

I begynnelsen av en ny skapelse vänder jag mig ofta till den gedigna hög av spillvirke och dylikt som med tiden har växt till sig till i ett av hörnen i min verkstad. Här hamnar allt trävirke, stort som smått i väntan på rätt tillfälle att få komma till användning. I mindre backar längs med väggarna hamnar metall och plast för att upprätthålla någon form av ordning och slutligen rester av garn och tygstumpar i en låda med lock för att hålla sågspånet borta. Jag sparar allt som jag anser har en pontential att kunna berika mina konstverk, både i visuell och praktisk funktion, ingenting är uteslutet.

Hur arbetsmetoderna låter, känns och kräver av mig fysiskt spelar stor roll, mot slutet av en process med hammare, såg och spik ser fram emot att brodera, klippa, klistra och rita i lugn och ro, tills att det återigen är dags för mer ös. Mitt jobb är att disciplinerat och kompromisslöst sträva efter att hitta nya uttryck och variation är en av nycklarna.

Instagram: @oscar_kaleva
E-post: kalevabarz@hotmail.com
Tel: 070 990 2212

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg