Nina Johansson

Nina Johansson

Titel: 145. Social Distansiering III - Dag 186

Teknik: Digital utskrift

Nina Johansson

Social Distansering är ett projekt som tillkom i mars 2020 när coronapandemin nådde Sverige.
Jag tillhör en riskgrupp och tog därför beslutet att flytta ifrån min familj för att gå i karantän hos mina föräldrar som är 70+.

Jag bestämde mig direkt för att göra något meningsfullt av den här ovissa tiden och eftersom en stor del av mitt konstnärskap bygger på tecknandet var det naturligt att utgå från det. Jag satte upp ett mål för mig själv: varje dag skulle jag göra en dagboksteckning och posta på mitt instagramkonto @ninabjohansson

I teckningarna får jag utlopp för mina känslor. Tecknandet har gett mig kraft att ta mig igenom jobbiga dagar när längtan efter familjen och mina vänner har blivit för smärtsam, samt oron över vad som händer och hur länge det ska pågå har dränerat mig på energi. J

ag utgår från mig själv, min vardag och människorna som finns i mitt liv. Jag är intresserad av att betrakta människor och att fånga dem i mina teckningar. Bilderna ska förmedla känslor. Jag försöker att tränga bortom ytan, det ska finnas en själ och kännas att någon är hemma. Teckningen ska ge en känsla av personen mer än att vara en exakt avbildning.

I maj 2020 tog jag efter noggrant övervägande beslut om att flytta tillbaka till min familj. Jag är fortfarande försiktigt i mina sociala kontakter och projektet med Social Distansering pågår fortfarande. I skrivande stund befinner jag mig på Dag 390.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg