Ola Niklasson

Ola Niklasson

Titel: 239. Tempo di coccole

Teknik: Lufttorkad porslinslera skulpterad på loppisfiguriner

Ola Niklasson

Jag jobbar mestadels med återbrukskonst. Jag köper in tavlor, figuriner, korsstygn och annat inspirerande från loppisar och arbetar sedan vidare på dessa. Det är ett sätt att låta gamla saker (som annars riskerar att kasseras) få ett nytt liv. Verken får leva vidare ett tag till, men i en ny och något mer humoristisk tappning.
Det blir ett samarbete, på mina villkor, mellan originalkonstnären och mig. Jag utgår från originalet och försöker sedan att i en liknande stil ge verket det där lilla extra som det känns som att den saknar. Ofta blir det absurt, lite surrealistiskt eller helt enkelt bara kul. Många gånger hämtas också inspiration från dagens populärkultur.

Jag har också en särskild förkärlek för bläckfiskar, och i serien “Figuriner med bläckfiskar” har jag adderat dessa djur till existerande porslinsfigurer. Jag tycker själv att krocken mellan det nya och gamla blir spännande. Samtidigt är bläckfiskarna gjorda och målade för att kännas som en naturlig del av figurinen. Lite som att de alltid funnits där.

Kort om mig:
Jag är född 1973 och är bosatt i Söderköping där jag jobbar som bild- och medialärare på Nyströmska gymnasiet. Jag har studerat vid bildlärarutbildningen på Konstfack, Bild- och formlinjen vid Lunnevads Folkhögskola samt konstvetenskap vid Stockholms Universitet.
Jag är medlem i konstnärsföreningen blandArt som håller till i Galleri Rådhuset i Söderköping.

Hemsida: https://www.konst.se/olaart
Instagram: @Ola_Art
E-post: olaniklasson@hotmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg