Björn Nordström

Björn Nordström

Titel: 243. Blues

Teknik: Akryl på duk

Björn Nordström

Jag är född och uppvuxen i Karlstad och är 36 år. Jag har ritat och målat sedan jag var barn. Jag tog teckningskurser på Folkuniversitetet från att jag var 8 år tills jag var 12. Bortsett från detta så är jag autodidakt. Speciellt när det kommer till mitt målande med akryl.
Jag har alltid målat och ritat, men det har gått i lite perioder. Det var först för cirka åtta år sedan som jag började satsa på mitt konstskapande.

Jag får ofta höra att jag målar väldigt realistiska tavlor, och att de ser ut som fotografier. Men för mig är inte realismen i mina verk det väsentliga, utan känslan i konstverket. Jag tror att jag är så noggrann med detaljer för att jag kan. Hade jag struntat i detaljrikedomen så skulle jag känna att jag inte målat klart den, att jag kan bättre.

Vid en första anblick på min konst så tycks kvinnor ha den centrala rollen i min konst, men jag skulle säga att ljuset är minst lika viktig i min konst. Det är med ljuset och skuggorna som jag skapar den känsla och stämning som jag är ute efter. Utan ljuset och kontrasten så blir tavlan inte intressant för mig.

Känslan som jag är ute efter i mina tavlor är en något melankolisk stämning. En balansgång mellan något vackert och något sorgligt. Samtidigt vill jag inte styra verket åt någon speciell känsla, utan försöker lämna den ganska så neutral. Jag vill hålla mina verk avskalade samt komma bort från vardagen. Att skapa något mer tidlöst, men ändå med en modern känsla.

Instagram: @bjorn_art

Hemsida: www.bjornnordstrom.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg