Lotta Ekman

Lotta Ekman

Titel: 86. Älvstrand

Teknik: Gouache och tuschpenna på papper, monterad på plywood

Lotta Ekman

De tre målningar jag visar är målade i Dalarna och ingår i ett större projekt där jag målar landskapet runt Österdalälven. Jag försöker fånga själva älven och dess flöde genom landskapet. Ofta jobbar jag i långa format och gör vikböcker (eller som det också kallas leporellos). Då viker jag långa pappersremsor som jag limmar ihop, till en vikbok.
Jag arbetar snabbt och skissartat och gör sällan om eller målar över. Bilderna blir som ett slags snapshots. Ibland misslyckas jag så klart med mina vikböcker. Men ofta finns det delar som fungerar för sig själva. De bilder jag visar här är tre sådana bilder.
När jag gör den här sortens arbeten tar jag mina målargrejer med mig ut och med cykel letar jag reda på intressanta platser. Jag har en ryggsäck som också fungerar som pall. Jag jobbar med akvarell, tuschpenna och gouache.
Färgerna torkar för det mesta ganska fort, ibland måste jag dock packa ihop när bilderna fortfarande är våta. Det går bra ibland, ibland inte. Det kan hända att jag lägger till eller ändrar en färg efteråt. Jag brukar ta referensbilder men det är svårt att gå tillbaka till bilderna när jag väl avslutat dem en gång.

Hemsida: lottaekman.se
Instagram: @charlottekman

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg