Turid Bachmann

Turid Bachmann

Titel: 29. Ingen titel

Teknik: Olja på duk

Turid Bachmann

Jag hämtar mycket av min inspiration från suddiga foton, gärna tagna med äldre kompaktkameror. Jag tycker om att försöka tolka de gamla fotografierna i mina verk genom att framhäva färgerna och ge dem mer liv.
Även om jag utgår från ett foto gillar jag att ändra och experimentera med färgerna utifrån känslan jag får av dem. Färgerna talar med mig och leder mig genom måleriprocessen.
Jag leker också ofta med rörelserna i ett foto och bestämmer vilka jag vill bevara och förstärka och vilka jag eventuellt vill tona ned. Detta gör jag sedan genom att förlänga eller förkorta rörelsens former.

I denna tavla har jag utmanat mig själv genom att använda en varmare färgpalett till skillnad från många av mina andra verk. Jag vill på något sätt försöka framhäva en kall stadskänsla med hjälp av varmare färger. Om detta är den känsla tavlan förmedlar får dock åskådaren bestämma.
För det mesta tycker jag att tolkningen av mina tavlor är upp till den som ser dem. Jag jobbar mer med det tekniska – färg och rörelse – vilka intryck dessa sedan ger åskådaren får denne själv uttolka. Konsten får tala för sig själv.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg