Erika Hellman

Erika Hellman

Titel: 162. Ensam

Teknik: Olja på duk

Erika Hellman

Målningen Ensam är en utav mina många bildminnesmålningar. Det här minnet är från konditori Opalen i Boden i Norrbotten 1993. Det röktes hårda röda på den tiden. Jag kan fortfarande känna doften av den inpyrda luften full av cigarettrök. Ett cigarettbloss med en mun kaffe var gudomligt gott då. Vilket gjorde ensamheten till trygghet och värme där vid väggpelaren.
Att måla bildminnen känns som en väldigt fin gåva. De flesta av oss har våra egna unika minnen. Det här skapade jag mer med känsla, då jag inte mindes själva lokalen som helhet. Däremot vägen dit, från busshållsplatsen då vid Domus, hör jag fortfarande knarriga steg i den kalla snön. Utanför Opalen fanns en skoborste där man sköt in en sko i taget för att lossa snön från skorna. Kanske blir det till en ny målning.
Jag är konstnär bosatt och verksam i Nyköping. Född 1975 i Stockholm/ Vasastan och uppvuxen i Luleå men framförallt i Boden. I mitt konstnärskap inom måleri samlar jag inspiration från alla mina promenader i skog och mark. Från gryning till skymning. Då jag fascineras av dagens ljus med övergång till nattens dämpande kulörer.
Hemsida: www.erikahellman.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg