Frank Bruzelius

Frank Bruzelius

Titel: 78. I duschen 1

Teknik: Blyerts på papper

Frank Bruzelius

Jag gillar att se varje teckning som en utmaning mot min förmåga. Hitta ett motiv som jag får en kick av och sätta mig själv på prov. Det är en kamp, men det är också det motstånd som gör att jag fortsätter teckna. Varje teckning som jag lyckats slutföra känns som en erövring.
Jag söker mina motiv på nätet, helst i amatörfilmer utan genomtänkt ljussättning eller scenografi. Jag tar en hel radda screendumps och väljer en av dem som jag tycker har något extra, som t.ex. de leopardmönstrade kuddarna i teckningen Morgon. De är inte medvetet placerade i bilden, de bara råkar ligga där, men det hindrar ju inte att de förhöjer bildens innebörd och skapar associationer. När sedan bilden är tagen ur sitt sammanhang och blir statisk kan den ge utrymme för nya reflektioner som annars kanske blir förbisedda för man är så uppmärksam på handlingen i filmen. Nu får betraktaren möjlighet skapa sin egen film i fantasin.
När det gäller motiv, stil och teknik har jag egentligen ingen speciell inriktning. Jag är öppen för det mesta. Helst skulle jag vilja jobba som Cy Twombly, men dit är det långt…

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg