Elsa Zetterström

Elsa Zetterström

Titel: 298. Nr. 13

Teknik: Olja på pannå

Elsa Zetterström

I arbetet med “nummer tretton inspirerades jag av den djupa förvirring som uppstod i mig efter uppbrottet med mitt ex. Under samma period läste jag Bengt Cidden Anderssons diktsamling “Hela bollen ska ligga still”, vilket gav mycket lust och näring till skapandet.

Eller
Jag målade “nummer tretton när jag var inne i en manisk period efter att ha lämnat mitt ex. Jag minns det som att han mest talade om fotboll och jag förstod att det var viktigt för honom. Själv fattade jag inte riktigt grejen, men jag har sen dess tagit mig an uppgiften att försöka. Det verkar som att han har slutat med fotbollen nu.

Eller
Jag fattar inte grejen med fotboll. Varför är det så himla stor grej? Kom igen jag vill veta, jag vill bara förstå! Jag orkar inte vara besatt av den här gåtan längre, det har snart gått tre år… Come on liksom. Jag har byggt arenor i lera, jag har målat otaliga små fotbollsspelare, jag har gjort fältstudier på plats i arenan, jag har studerat publiken och jag har studerat spelet. Jag fattar fortfarande inte grejen.

Eller
“Nummer tretton” var starten på mitt konstnärskap. Det är urbilden som allt som jag skapat därefter härstammar ur. “Nummer tretton” heter egentligen Pål, pls call if u see this</3

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg