Helena Roos

Helena Roos

Titel: 258. dogs..snackar skit..

Teknik: Mdf, akrylfärg, 3 delar

Helena Roos

Jag leker med hur vi människor tänker och tror hur hundar ser på varandra och pratar med varandra och hur deras tankar inte stämmer med våra…vi har många teorier och många gånger tror vi att vi vet…men…
Jag har haft svarta labradorer hela mitt vuxna liv. Det har alltid varit fullt ös…älskar grabbarna bus! Puck sju år och Bonk! två år – mina små punkare!
Helena Roos gör svartvita målningar som berättar om kärleksaffärer, familj, drömmar om döden och hennes liv. Berättelserna är till en början hämtade från hennes egen dagbok, från musik och poesi, men hon omarbetar dessa ursprungliga händelser och suddar ut gränsen mellan fiktion och sanning. Ibland blir obetydliga ögonblick utgångspunkten för en hel utställning, vid andra tillfällen reduceras allvarliga livshändelser till små detaljer i en målning. Installationerna innehåller ofta tankar om vad som faktiskt har hänt eller vad Roos hade velat ha hänt. Dessa tankar är inte alltid sanna men det finns aldrig mindre känslomässig intensitet och mod till arbetet.
Närmaste utställning är på: 
Galleri Thomassen i Göteborg 6/5 2023

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg