Malin Lidén

Malin Lidén

Titel: 206. Nytt bygge i en ny tid

Teknik: Stengods

Malin Lidén

Jag heter Malin Lidén och är 48 år. Det var först senare i livet som jag vågade ta mina drömmar om att arbeta med konst på allvar och vid 42 års ålder började jag studera på förberedande konstskola. Efter två år sökte jag vidare till högskolan för design och konst med inriktning keramikkonst i Göteborg där jag nu tillbringat tre fantastiska år där jag fördjupat mitt intresse för lera, keramik och glasyr.

I en del av min konstnärliga praktik intresserar jag mig för hur saker som går sönder, faller isär eller till och med kollapsar kan resa sig igen och skapa formationer där nya och gamla fragment förs samman till en ny helhet.

I dessa verk använder jag mig av min lekfulla, fantasifulla och färgstarka sida där jag drejar olika former som jag sedan bygger ihop till personliga skulpturer.

På Vårsalongen deltar jag med ett verk som heter Nytt bygge i en ny tid. Under arbetet med denna skulptur har jag reflekterat över den samtid vi lever i, där samhällets system prövats av Corona-pandemin, lågkonjunktur och naturhot. Kanske är det så att vårat samhällsbygge inte längre fungerar? Kanske behöver vi skapa ett alternativt bygge för att finna nya vinklar, vrår och utkikstorn inför en ny tid? Och vad kan vi ta med oss och vad behöver vi lägga bakom oss i detta nya bygge?

Om du är nyfiken på att se mer av mina skapelser kan du titta på instagram där du söker på malina.liden
Min mejladress är malina–@hotmail.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg