Franco Baranco

Franco Baranco

Titel: 144. Second to skin 001

Teknik: Möbeltapetsering, handbrodyr

Franco Baranco

Hallå!
Jag heter Adina Asplund och har de senaste 10 åren arbetat som tapetserare under namnet Franco Baranco, här i Stockholm.

Den här möbeln är en del av serien ”Second to skin”; ett samarbete jag gjort med två av stans vassaste tatuerare; Niklas Hallberg och Anna Sundvall.
I projektet ville jag lyfta fram våra olika yrkesrollers otippade likheter; hur tatueringsmaskinen kunde ersättas med en kroknål, bläcket med garn och huden med tyg.
Niklas och Anna fick skicka sina digitala motiv till mig, som jag sedan printade ut och med hjälp av en överföringspenna kunde föra över till tyget. Därefter har jag broderat fram motiven för hand; ett väldigt tidskrävande och pilligt jobb, men som – precis som tatueringar – kommer pryda tyget för evigt.
På den här möbeln ser vi ett fyrtiotal av Niklas Hallbergs motiv.

Som tapetserare har jag riktat in mig på moderna möbler från ca 1950-talet och framåt och jag älskar att arbeta i naturliga material så som ull och lin. Min stil kan nog beskrivas som färgglad, iögonfallande och kul! För visst blir man glad av saker som sticker ut lite från det inrutade och alldagliga?
Leta upp @francobaranco på Instagram (www.instagram.com/francobaranco) och följ mitt liv som tapetserare! Där kommer du välkomnas in i en värld full av möbler, färg, form och fina material – samt ett å annat broderi förstås. Hoppas vi ses!

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg