Leyun Wang

Leyun Wang

Titel: 282. Ett okänt havsdjur II

Teknik: Blandteknik, kaffefilter, kartong

Leyun Wang

I havets mystiska djup bor oförklarliga varelser, gömda i dess dunkla sköte. Mitt hjärta önskar utforska dessa hemlighetsfulla varelser.
Genom denna upptäcktsfärd lär vi oss mer om livets gåva och naturens skyddande syfte. Låt oss dyka ned med nyfikenhet och ödmjukhet, för att finna vår plats i oceanernas mystiska värld.

Med tanke på hållbarhet har jag valt att arbeta med återvunna förpackningskartonger från näthandeln och kaffefilter för engångsbruk. Dessa material är bekanta för oss, men genom den konstnärliga processen börjar de få ett eget liv.

Under arbetet med dessa varelser började jag känna en ökad släktskap med mina skapelser. De utvecklades kontinuerligt och för varje dag kom de närmare sin slutgiltiga form. En dag började en oro gripa tag i mig – kommer mina varelser att överleva i den skoningslösa och förorenade miljön? Kommer de att ställas inför risken att utrotas?
Nej! Då gav jag dem genitalier i vackra former.

Det jag vill berätta är, att det var en gång ”en varelse som sökte kärlek och ville ha en partner, men det är ingen enkel uppgift i ett djupt hav med allt glesare mellan liv. Hen dök modigt ned i den djupa, mörka oceanen…”
Resten av berättelsen vill jag gärna höra från er, betraktarna.

Vill ni veta mer, gå gärna in på min hemsida: www.wangleyun.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg