Chun Lee Wang Gurt

Chun Lee Wang Gurt

Titel: 275. Love Letter

Teknik: Måleri på utskuren panel

Chun Lee Wang Gurt

För mig handlar konstens kärna om att berätta någonting väsentlig om min tid, att inspirera. Motiven är olika: vardagen, drömmen och det osynliga. De minsta dramerna avgör historien, som när man öppnar en låda, ett brev, en bok, jag såg vinden lyfta upp en matta som flög in i hörnet, vilken bild att det inte finns någon väg utan hinder. I min konst vill jag betona poesi och berättande.

Mina arbeten kan verka som systematiska konstruktioner och ytor, men konsten är mer än bara idéer. När jag målar, ser jag färger, volymer och linjer växa på ytan, jag leder den ena efter den andra, för att förhindra dem att krocka eller falla, går fram och tillbaka. Ofta känner jag mig som en fysiker i en labb eller en smed i verkstad. En vit färg blev mer intressant för den hade svart gömt i botten, om det svarta vet bara jag.

Jag bor och arbetar i Stockholm. Jag är född i Shandong Kina, utbildad vid The Central Academy of Fine Arts in Beijing, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och Pratt Institute in New York. Med intresse för struktur, experiment och vardagen har jag arbetat med en rad media, är representerad i samlingar, bl.a. CAFA Art museum in Beijing, Moderna museum i Stockholm och British Museum i London, och har utfört flera offentliga verk och LandArt, t.ex. Stjärnor under himlen, bro over tiden i Övertorneå, Luftslott i Mariannelund och UPP i Östersund.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg