Vivianne E Rosqvist

Vivianne E Rosqvist

Titel: 110. THE INCEL MAN

Teknik: Stengods, blandteknik

Vivianne E Rosqvist

THE INCEL MAN av Vivianne E Rosqvist (www.vivia.se Insta vivia.art) Signatur VIVIA
I mitt konstnärskap intresserar jag mig för vad relationer, beteenden och strukturer betyder och vilka konsekvenser de får för människor, vårt samhälle och för vår planet. Jag rör mig från litet till stort, från vackert till fult, från färgstarkt till svartvitt, från figurativt till abstrakt och från sorgligt, allvarligt till det rent humoristiska. Jag uttrycker mig genom flera tekniker dels skulpturalt som här och dels med bildskapande.
Med min skulptur THE INCEL MAN, vill jag belysa och utforska några frågor. Hur föds och göds hat? Det mångåriga, djupt sittande hatet och inte det tillfälligt uppflammande. Hur påverkar egna val och beslut ens utveckling till hatare? Hur spelar ens bakgrund in och hur påverkar grupper på nätet att skapa, bibehålla och förstärka hat?
Incelmiljön är inte homogen utan består av olika inriktningar. Här ställer jag frågor runt den del som identifierar sig som medlemmar av mansexklusiva och kvinnohatande grupperingar och som tror att utseende styr allt. ”Att den som är ful är dömd att misslyckas”.
Jag har tidigare år behandlat andra frågor runt hat, exempelvis genom verket Nattskiftet i trollfabriken, samt installationen Batikhäxorna anfaller. I det först nämnda lyfte jag fram äldre kvinnor som en växande grupp av hatare på nätet och i det andra hur kulturellt och politiskt aktiva kvinnor genom ordinnovationer, hatas av högerpopulistiska grupperingar och individer.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg