Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Den här utställningen är avslutad

Stockholm Nu Jazzfestival

27 maj Hela dagen

Jazzfestivalen Stockholm Nu gästar Liljevalchs med en helkväll i musikens tecken. Huvudnumret utgörs av ingen mindre än den legendariska jazzbasisten Ron Carter som tillsammans med storbandet STHLM starka bjuder på fyllig och virtuos storbandsjazz.

Stockholm Nu är en ny och myllrande jazzfestival som arrangeras för första gången, på Liljevalchs. Under festivalkvällen gästar Ron Carter det svenska storbandet STHLM starka. Tillsammans spelar de hans originalkompositioner, arrangerade för storband, från albumet My Personal Songbook.

Ron Carter är en av de mest unika, produktiva och inflytelserika basisterna i jazzmusikens historia. Mellan 1963 och 1968 spelade han i Miles Davis hyllade kvintett. STHLM starka är ett storband som skapats speciellt för det här projektet. Det består av några av några av Sveriges mest framstående och lovande jazzmusiker idag som Per ”Texas” Johansson, Jonas Kullhammar, Ann-Sofi Söderqvist, Fredrik Ljungkvist, och Goran Kajfeš.

Under festivalen framträder även STHLM svaga, som spelar jazzmusik svagt, samt Goran Kajfeš Tropiques tillsammans med cellisten Leo Svensson Sander och violinisten Josefin Runsteen.

Program (med reservation för mindre förändringar)
18:30 Dörrar öppnas
19:00 Goran Kajfeš Tropiques + Josefin Runsteen och Leo Svensson Sander (ca. 20:00 paus)
20:30 STHLM svaga (ca. 21:30 paus)
22:00 STHLM starka feat. Ron Carter

Programmet arrangeras med stöd av Region Stockholm.

Startar 27 maj kl. 18.30

Förköp biljett

Besöksinfo

Liljevalchs

Varukorg