Liselott Toresdotter Lindberg

Liselott Toresdotter Lindberg

Titel: 137. Varannan vatten

Teknik: Olja på linneduk

Liselott Toresdotter Lindberg

Jag är 64 år och konstnär som lever väldigt mycket i fantasins värld. Att gå runt på stan och titta på människor är det roligaste jag vet och jag får en massa idéer till mina konstverk som nästan alltid är djur av olika slag. Fåglar, rävar, apor vad som helst. Att uttrycka sig genom djur är mycket lättare, det blir mer komiskt än människor som kan blir lite torra och trista. 

När jag målar brukar jag inte ha en exakt skiss utan mer en idé i huvudet. Det är viktigt tycker jag att få dit ögonen på djuret, först då börjar dom leva. Nu kan vi bestämma tillsammans hur motivet ska gestalta sig. Oftast går det av sig själv. Det ena ger det andra,  så där håller jag på. När jag är klar för dagen låter jag alltid lamporna i ateljén lysa, det sista jag gör innan jag ska sova är att släcka och säga godnatt till figurerna på tavlorna. Skulle jag tycka att det inte håller tar jag bort det jag inte gillar eller allt, för att börja om nästa dag. Jag googlar väldigt mycket på djur som jag ska måla, för att se hur en kråka ser ut till exempel. Huvudformen, näbbens böjning osv. Det måste stämma för där ligger karaktären. 

I mitt huvud snurrar det på hela tiden med idéer och fantasier så jag blir alldeles trött och skulle vilja ta semester från mig själv. Men för det mesta har jag väldigt skoj. Ibland kan det vara svårt att komma igång. Man kan inte vänta på inspiration utan det är bara att måla på och ta bort, börja om. Jag har svårt att upprepa mina motiv, måste hela tiden fortsätta framåt. Jag tröttnar annars. Det som inte blivit sålt brukar jag måla över. Den gamla tavlan blir då en bra grund till en ny tavla. 

Kom gärna på besök i min ateljé på Pilvägen 8, Lidingö.
Min hemsida är www.liselott-lindberg.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg