Daniel Milton

Daniel Milton

Titel: 226. Tjugotjugo

Teknik: Olja och akryl på pannå

Daniel Milton

Detta verk är egentligen ingen vidare representant för mitt konstnärsskap men jag gillar att ta vägar där jag inte varit tidigare. Genom åren har jag arbetat med bl a klassiskt oljemåleri, olika collagetekniker, foto och film. Generellt är temat mörkt men ofta med ett stråk av humor. Vardagsmelankoliska bilder som skildrar, kommenterar eller kritiserar samtiden.

För många år sedan köpte jag några målningar på en loppis, jag gillade enkelheten och ljuset i dem och tänkte att de skulle komma till användning i mitt skapande på något sätt. De har stått framme i ateljén och jag har inte haft någon brådska att göra något med dem. Tills ett visst virus började härja.

Efter att ha bombarderats i månader om död, karantän, nedstängning och sett gatorna tömmas på människor ville jag skapa något som kommenterar detta. Jag gav mig ofta ut på stan och fotograferade ödsliga gator och det började dyka upp allt fler munskydd i mina collage. En dag när jag arbetade med mina bilder föll blicken på loppistavlorna och det var med ens givet vad jag skulle göra för att skildra det gångna året på ett subtilt sätt.

Den konstintresserade reflekterar säkert över min inverterade blinkning till René Magrittes serie målningar “Ljusets imperium”. Man kan också se “Tjugotjugo” som ett rent konceptuellt verk – en bortglömd loppistavla får revansch på väggarna i Stockholms mest anrika konsthall.

Hemsida: www.danielmilton.se

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg