Silvana Jankovic

Silvana Jankovic

Titel: 134. Someone

Teknik: Akryl

Silvana Jankovic

“Varför ska den övergivna – som fortfarande fäller en tår – axla förlåtelsens rock”.

Jag dras till originella och annorlunda personligheter och mitt verk ”Someone” speglar just en sådan person. Det kan vara vem som helst – det kan vara du – att finnas men inte bli sedd!?

Målningen är i akryl där jag valt nedtonade matta färger som framhäver en känsla av svårmod för att få fram rätt förnimmelse. Storleken på tavlan valde jag med omsorg för att fånga upp mannens självbild av att känna sig förminskad.

I samma genre skapar jag även mina andra alster såsom dekadenta kvinnor med ett glättigt yttre samtidigt som det vemodiga inre yttrar sig i blicken, då jag har en passion för att blickar talar. Inspirationen till dessa verk har jag fått av en epok som tilltalar mig med sina målningar, bl a Amedeo Modigliani och Henri de Toulouse-Lautrec.

Med min konst vill jag beröra och få betraktaren att känna. Jag vill inte begränsa någon med förklaringar av mina alster och avgränsa betraktarens sinnesbilder – utan låta mina tavlor tala. Jag vill ge intryck och lämna avtryck – jag vill dyka in i känslor!

Min konst beskriver jag som intensiv, passionerad och mångfacetterad abstrakt expressionistisk stil, jag utmanar och utvecklar mig genom att experimentera med olika tekniker.

Jag bor och verkar i Jönköping och har målat i 15 år samt har 15 poäng vid Jönköpings Högskola i Målning och Svartvita tekniker, tillika 1 år vid Jönköpings Konstskola. Mina verk har visats vid såväl nationella som internationella konstutställningar.

Se mer av min konst:
www.konst.se/silvana
www.facebook.com/silvanajart
www. instagram.com/silvanajart

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg