Avazeh Hashemloo

Avazeh Hashemloo

Titel: 156. Particle in a box No. 2

Teknik: Akryl på duk

Avazeh Hashemloo

Vad är egentligen verkligheten? Hur uppfattar vi den? Hur ser den ut?
Våra svar på frågorna kan vara vad som helst, men de kommer utan tvekan skilja sig från vad elementarpartiklar som elektroner upplever! Det är den skillnaden som jag har försökt att fånga upp i min målning ”Particle in a box No.2” [“Partikel i låda” är en fysikalisk modell som beskriver kvantmekaniska egenskaper hos en partikel på ett enkelt sätt].
Här handlar allt om vad en partikel, utifrån sin synvinkel, betraktar som verklighet. Det handlar även om hur denna partikel kan bete sig klassiskt och samtidigt framstå som en kvantsenhet! En partikel kan ha antingen kontinuerlig (jag har visat med en parabolisk graf) eller diskret (visas som vågor) energi. Detta beror på om partikeln är helt fri eller avgränsad av en låda. För att illustrera denna skillnad har jag använt mig av olika nyanser av färger och skapat en bild som ger intryck av att vara flerdimensionell eller fler-skiktad.
Och … Hej!
Avazeh heter jag! Jag är en konstnär från Umeå och har akademisk bakgrund inom naturvetenskap (fysik). Jag använder helst starka färger och älskar att experimentera med dem för att ta fram den bästa kombinationen. Jag tar oftast min inspiration från matematiska grafer eller abstrakta fenomen i området kvantfysik. Min stil är abstrakt, geometrisk och framförallt den så kallade 60-talets ”hard-edge” vilken kännetecknas av tydliga gränslinjer mellan färger och bitar.
Är ni nyfiken på min konst och min konstresa kan ni hitta mig på mitt Instagram-konto: @ah_quantum_arts
Eller, ni kan nå ut till mig via e-post: avha.art@outlook.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg