Slåsskillarna / Amanda Elwin & Tove Karlsson

Slåsskillarna / Amanda Elwin & Tove Karlsson

Titel: 274. Jävla sommar

Teknik: Papier-maché

Slåsskillarna / Amanda Elwin & Tove Karlsson

Vi, Amanda Elwin och Tove Karlsson, är konstgruppen Slåsskillarna. Vi är representerade på Vårsalongen 2023 med verket Jävla sommar.
Jävla sommar kom till som en symbol för alla de tillfällen i livet där förhoppningarna varit särskilt höga, för att sedan raseras helt, som en underbar (och dyr) glasstrut som faller pladask i asfalten innan man ens själv har tagit första tuggan. Vi tror att flera av oss kan relatera till den känslan, eller påminna oss själva om en situation där det är just vi som tappat den där glassen.
Under arbetet reflekterade vi över känslor som besvikelse (en förhoppning som man sedan inte får uppleva). Snart letade sig även skam (det pinsamma i att tappa sin glass offentligt) och snopenhet (att inte räkna med att tappa glassen) in.
Vi vill hoppas att verket uttrycker de här känslorna på ett humoristiskt vis, för ibland kan man kanske skratta åt den där tappade glassen.
I vårt konstnärskap försöker vi komma nära, och bildsätta, de där allmänmänskliga känslorna, de som vi alla minst någon gång i livet kan relatera till.
Vi arbetar i olika medier som exempelvis akvarell men har en förkärlek för papier mache. Att valet föll på just papier mache handlar mycket om materialets egenskaper att beroende på hantering efterlikna en rad olika texturer.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg