Rudolf Lukeniuk

Rudolf Lukeniuk

Titel: 229. Poker

Teknik: Blandteknik, olja, guld, trä

Rudolf Lukeniuk

I mitt konstnärsskap inspireras jag av ortodoxa ikoner som med rika färger och djupa guldtoner väcker varma känslor hos betraktaren. Ett liknande intryck vill jag förmedla i de verk jag skapar. Naturen inspirerar mig också, där jag under mina många och långa promenader längs sjön Vättern förundras av den vackra naturen. Där samlar jag även materialet som jag använder som grund till mina konstverk, fint virke som kantats av väder och vind. Genom att förädla denna del av naturen är min målbild att skapa tavlor som symboliserar en liten del av mig själv och den livssyn jag har.

Med mitt verk Post Malone ger jag en hommage till den färgstarka rapparen, som har en fin förmåga att nå sin publik och beröra sina fans.

Med mitt verk Poker vill jag belysa hur viktigt det är att vi måste samsas och respektera jorden vi lever på, tillsammans. Det finns många olika viljor och ledare, men det är viktigt vi alla i slutändan håller ihop för at leva i harmoni.

Att kunna uttrycka mig kreativt och genom min konst få utlopp för min energi gör mig både stolt och glad. Jag ser det inte bara som arbete med mina händer, utan som ett uttryck för mitt hjärta. Jag hoppas alltså att ni inte bara blir inspirerade, utan även berörda av mina verk!

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg