Anders Ekblom

Anders Ekblom

Titel: 121. Kontor III

Teknik: Akryl

Anders Ekblom

Anders Ekblom 62 år boende i Nacka.
Konstnärlig utbildning:
Nyckelviksskolan bildinformationslinjen 1984-85
Flertal enstaka kurser i måleri, kroki och konstnärlig grafisk design 1985-86
Konstfack, bildlärarlinjen 1986-89
Cirka tiotal utställningar, enskilda eller grupp åren 1988-1992.

Under åren under och direkt efter konstfack blev det mest landskapsmåleri i akvarell och akryl. Därefter var det i princip 30 års väntan på en inspiration som sällsynt visade sig.

Under senare år har det blivit mer och mer teckning och lavering i tusch av människor. Ofta snabba skisser i all hast, inte direkta porträtt, istället med inspiration och sammanställningar av intryck från människor jag hastigt mött. Därutöver fotograferar jag människor och miljöer mestadels i svartvitt.

Mina tre verk: Kontor I-III är fokus på människor i kontorsmiljöer. Människorna som rör sig, står stilla eller konverserar likt stumfilmskådespelare i en kontorsinteriör. Ett skådespel i de flesta fall liknande alla andras monotont sittande framför en datorskärm, deltagare i ett mötesrum, men även där undantag som biljardspelande är intressant att betrakta och som är det primära.

Exteriören på kontorsbyggnaderna med ytor, ljus, reflexer och skuggor anger visserligen en kontext och anger en tid, men är ändå sekundärt i måleriet.
Inspirationen har jag hämtat från bland annat grannfastigheter till egna kontoret och andra kontorsfastigheter i Stockholm.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg