Anna Ejdfors

Anna Ejdfors

Titel: 116. Krabbklo IV

Teknik: Keramik, raku

Anna Ejdfors

Att undersöka det lilla, det obetydliga – ett strandfynd – en avbruten krabbklo. Vi stannar inte upp, men i större skala fäster vi vår blick och ser. Som en reflektion av vår samtid – de små händelserna går oss förbi.
Jag arbetar huvudsakligen i stengods och porslin, skulpturer med inspiration från havet, men även bruksgods i små kollektioner med en unik design.
Genom ödets ironi och en gammal gräsklippare förlorade jag mitt hem och studio 2019 i en förgörande brand. Endast murstocken och resterna av keramikugnen stod kvar som skulpturer i askan. De senaste åren har jag arbetat med att återuppbygga min studio och har genom alternativa bränningsmetoder som raku och gropbränning hittat ett sätt att vända eldens destruktivitet till att vara en källa till vackra, intressanta ytor.
Vad jag fascineras av i dessa tekniker är att elden blir en central aktör i en snabb och intensiv process som skapar unika ytor och färgeffekter. Elden blir en viktig medskapare och lämnar sitt avtryck på varje verk.
Mina krabbklor är en hommage till Bohuslän där jag bor, barnet som letar strandfynd och att övervinna rädslor.

www.anejceramics.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg