Henrik Pätzke

Henrik Pätzke

Titel: 246. Korsetten

Teknik: Skuret och bundet läder

Henrik Pätzke

Varför inte dra nytta av det jag slänger? Läder är hållbart och gediget, skar itu och skapade nytt. Hur drar jag nytta av så mycket som möjligt? Glömde under arbetets gång vad det varit. Att skapa ur det redan befintliga.

Objekt beskrivning:
1: Korsetten består av 2 par vinterkängor. Skar bort allt onödigt, delade och fläkte ut kängorna. Fogade ihop skapelsen med grov linfärgad bomulls tråd.

2: Svarta bandet består av delar från tre olika handväskor/axelremsväskor. För skapandet av detta verk använde jag både min farmors samt mina egna väskor, vilka gav både innandöme samt en solblekt utsida på bas av ursprungets olivgröna. Allt fogades ihop till en enhet. Det svarta bandet lades till nedtill med vita prickar, som en tanke av hopp. Svarta Bandet-galan behövs nu i vår oroliga tid.

Kort om mig:
Tycker om att överraska och chocka mig själv genom mitt skapande. Att lära känna, undersöka och pröva olika material. vilket ger mig en chans att utvecklas vidare och att se andra möjligheter. Att inte ställa mig in utan att istället ställa mitt tänkande och mig själv som människa till förfogande för utveckling.
Instagram: henrik.patzke

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg