Josef Mellergård

Josef Mellergård

Titel: 205. Comfort Zone

Teknik: Ready mades samt ljudverk

Josef Mellergård

Mitt verk Comfort Zone består av sådant som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Livsmedelsverket rekommenderar varje person att ha hemma som krisberedskap för att säkerställa överlevnad i en vecka. Verket består även av ett ljudspår – en ensam röst som sjunger tillsammans med Hesa Fredrik, sirenen som signalerar viktigt meddelande till allmänheten.

Verket är ganska öppet för olika tolkningar och reflektioner men själv tänker jag på Tranströmers dikt “Schubertiana” när jag ser på verket. Detta om tillit och vad som verkligen är värt vårt förtroende. För den intressanta frågan kanske inte är “om krisen kommer” utan “vad händer efter att krisen kommit”? När maten är uppäten och bränslet är slut så måste vi trotsa vad det må vara där ute och hitta andra och tillsammans hitta svaret på den frågan.

Mitt namn är Josef Mellergård och jag är utbildad vid Akademin Valand och Det Kongeliga Danska Kunstakademi. Jag bor i Malmö tillsammans med min fru och ettårige son och är också är verksam konstnär där. Jag tillhör även konstkollektivet Hamnen.

Hemsida: www.josefmellergard.com

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg