Kajsa Rytenberg

Kajsa Rytenberg

Titel: 263. Den sista förfesten - dokumentation från en svunnen tid då fest var vardag

Teknik: Olja på duk

Kajsa Rytenberg

Mitt bidrag till Vårsalongen är en oljemålning med ett motiv inspirerat av en tid som saknas mycket. Titeln refererar till att denna scen representerar slutet på en era, orsakat dels på grund av pandemin men på ett personligt plan också av att en nära vän flyttar till en annan stad.
Vänner möts upp för att tillsammans göra sig i ordning och att gå ut. Detta är en situation som jag, och många med mig, varit med om otaliga gånger och jag ville ge dessa stunder en hyllning genom att försöka fånga essensen av dem. Jag ville sammanfatta alla dessa kvällar till en enda bild, ett ögonblick.

Jag är en 24-årig konstnär, född och uppvuxen i Uppsala. Efter att ha gått två år på Wiks Folkhögskolas konstlinje så har jag arbetat självständigt på mitt måleri, vilket är det medium som jag nästan uteslutande uttrycker mig i. Tematiken i mina verk är ofta baserat i någon slags stämning i en vardagssituation som jag vill fånga. Jag utgår från egna upplevelser och intryck som jag vill tolka och kommunicera.

E-post: kajsa.rytenberg@gmail.com

Varukorg