Peter Zacsko

Peter Zacsko

Titel: 309. mord? port? bort?

Teknik: Akryl på mdf

Peter Zacsko

Nya pålningar/målningar i en serie

Tecknad serie är det bästa som finns. Bilderna visar mer kroppsspråk och ansiktsuttryck än text. I pratbubblorna finns inga långa utläggningar. I stället är det kort och koncist. Hela mitt liv är som en tecknad serie, en rolig historia om missförstånd. Även om det är sorgligt.
När de vuxna stirrade och talade tog jag min tillflykt till naturen. Där stirrar inte de höga träden ner på mig utan omsluter mig tyst. Landskap, växter och djur blev min största källa till inspiration. Jag målar tallar som symbol för att jag övade att tala hela min barndom.
(Talar =Tallar)
Speglar och olika metoder användes i förhoppning att lära mig att avläsa och själv tala. Ibland säger jag rätt – mård blir verkligen mård. Men en annan gång blir det mord när jag menar mård och missförståndet är ett faktum.

Jag gissar mig till vad ni hörande säger. Lägger pussel i mitt huvud för att fylla i de luckor som inte går att avläsa på era läppar? Säger ni mård eller mord? Talar eller tallar? Allt ser exakt likadant ut.

Medvetet har jag hängt pålningarna (målningarna) med de fyra stora tavlorna mot en liten, som en tecknad serie. Det är en metafor som visar hur det är att känna sig utanför samhället när man är annorlunda än andra. Den där lilla tavlan är jag.

Se mer verk från Vårsalongen

Varukorg